Chicas latinas son realmente callientes. În muzica latino, asta înseamnă senzualitate şi pasiune. Frumuseţea femeii latino-americane este strâns legată de Carnavalul de la Rio, care abia s-a încheiat! Pe străzile oraşului au dansat cele mai frumoase femei din lume, spun acest lucru pentru că latino-americancele sunt născute pentru a fi reginele frumuseţii. Carnavalul de la Rio, pentru o lungă perioadă simbol al tinereţii, frumuseţii şi sexului, şi-a adăugat anul acesta o faţetă matură, oferind şansa unor femei de peste 40 de ani să danseze aproape goale în fruntea paradei samba. Câteva dintre cele mai frumoase femei din Brazilia luptă în fiecare an pentru a deveni "regina" şcolilor pe care le reprezintă şi conduc parada prin dansuri frenetice de samba, acoperite cu vopsele strălucitoare, aranjamente din pene pentru cap şi tocuri periculos de înalte. Rolul principal aparţine tinerelor starlete sau femeilor frumoase de pe carele alegorice, pe care se bazează şcolile de samba.
Senzualitate şi pasiune
Două din şcolile de samba care au luat parte la Carnaval şi-au bazat spectacolul pe femei cu vârste între 44 şi 46 de ani, una dintre ele fostă model, iar cealaltă fostă "iepuraş" Playboy. "Este o şansă enormă – a spus Luiza Brunet, 46 de ani. Aceasta arată că femeile mature îşi au locul în societate, dând mai multă valoare frumuseţii şi tinereţii." "Brazilia a pus mereu semnul egal între tinereţe şi frumuseţe, dar anul acesta a fost spartă această paradigmă. Aceasta arată că poţi să ai statutul de femeie frumoasă, indiferent de vârstă." Nimeni nu a sugerat că Brunet sau Luma de Oliveira (44 de ani), amândouă mame a doi copii, nu şi-ar găsi locul printre celelalte participante, în timpul celor 80 de minute de dans focos. Hiela Curvello, o studentă de 26 de ani reprezentând Şcoala Ipaema, s-a arătat şocată că cineva ar putea să-şi pună această problemă. "Ele au corpuri superbe – nu le-aţi văzut? Reprezintă cu strălucire Carnavalul de la Rio, iar faptul că festivalul este puţin mai «bătrân» chiar nu are importanţă." Campionii de anul acesta au fost reprezentanţii Şcolii Beija-Fluor, care au avut un program elaborat, prezentând într-o modalitate istorică relaţia dintre apă şi scăldat. Şcoala a folosit 7.000 de litri de apă, în mici cascade, fântâni, iar piramida din mijlocul paradei a fost transformată într-o plajă.
Arroz con leche
Orez cu lapte
Ingrediente: un litru de lapte, o cană de orez cu bobul lung, vanilie, câteva feliuţe de lămâie, un praf de sare, zahăr după gust, stafide.
Preparare: Orezul se spală în mai multe ape şi se ţine timp de un sfert de oră în apă rece. Laptele se pune la fiert şi se adaugă orezul, iar când acesta este aproape fiert se adaugă sarea, zahărul şi se lasă să fiarbă. Când este gata se pune într-un vas în care se serveşte, se adaugă stafide şi se decorează cu beţişoare de vanile şi feliuţe de lămâie.
Causa de crevete
Tartă cu cartofi
Ingrediente: 200 g cartofi fierţi, 150 g crevete, o jumătate de sfeclă fiartă (mică), o jumătate de avocado tăiat felii, un ou fiert, 3 linguri de maioneză, o jumătate de lămâie sare şi piper după gust.
Preparare: Cartofii fierţi se bat bine până devin o pastă fină, apoi se adaugă sfecla şi se amestecă bine cu cartofii. Se adaugă sare, piper, o lingură de maioneză, câteva picături de lămâie şi se amestecă bine să se omogenizeze ingredientele. Pe o farfurie se aşază o parte din amestec şi i se dă o formă rotundă (se poate folosi o formă). Se aşază deasupra avocado şi ou tăiat feliuţe, crevetele şi restul de maioneză şi se acoperă cu restul pastei formată din cartofi şi sfeclă. Se decorează cu crevete şi se serveşte rece.
Lomo saltado
Carne sotată
Ingrediente: 200 g carne de vită, tăiată feliuţe, o ceapă tăiată julien, un ardei roşu, tăiat fin, o roşie tăiată bucăţele, un sfert de cană de supă de pui, o linguriţă sos de soia, două linguriţe oţet, o linguriţă pastă de usturoi, sare şi piper după gust, sos de susan pentru flambat.
Preparare: Într-o tigaie se încinge ulei şi se pun feliuţele de carne, se adaugă sarea, piperul şi usturoiul. După ce carnea s-a prăjit se adaugă ceapa şi ardeiul roşu, se gătesc timp de un minut, se adaugă apoi sosul de soia, supa de pui şi oţetul. La final se adaugă ceapa verde şi roşia, se amestecă, se mai ţine pe foc câteva minute, se flambează cu sos de susan şi se dă de o parte. Se serveşte alături de cartofi prăjiţi.
Meniu propus şi realizat de Miguel Angel Gonzales Cordova, bucătar-şef la Bella Catering, Bucureşti
Articol semnat de Maria Belu-Burtea
In Jurnalul National, Jurnalul de bucatarie din 4 martie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu